За Мен

Адвокат Петрова

Адвокат Петранка Петрова


Средното си образование завърших в гр. Кърджали в ПГ по икономика, специалност „Администратор – документалист“ и професионална квалификация „машинописец-стенограф“. Висшето си образование завърших в РУ „Ангел Кънчев“ – магистър по право, професионална квалификация „юрист“ през 2014 г. През 2015 г. проведох задължения 6-месечен стаж и положих задължителния изпит в Министерство на правосъдието за придобиване на юридическа правоспособност. Същата година успешно издържах изпита за младши адвокати и адвокати в гр. София, провеждан от Висшия адвокатски съвет, а от 2016 г. съм вписана към Адвокатската колегия в град Шумен.

Работила съм като технически сътрудник, коректор и рекламен агент в печатно издание. Преди вписването ми като адвокат съм работила 18 години в съдебната система – в Районен и Окръжен съд – като съдебен секретар. През тези години съм участвала като съдебен секретар-протоколист в хиляди съдебни заседания в различни по фактическа и правна сложност дела (граждански, брачни, търговски, трудови, наказателни, административни). Имах невероятната възможност в съдебната зала да се докосна до живата реч и професионализъм на изявени юристи (съдии, прокурори, адвокати) и от всеки да науча по нещо.

За мен това е безценен опит, който ми помага и сега, когато съм от „от другата страна“ в съдебната зала.

адвокат Петранка Петрова - град Шумен
При упражняване на адвокатската професия за мен е водещ интересът на клиента. Към всеки случай подхождам индивидуално и с дължимото внимание, търпение и отговорност. Стремя се да защитавам интересите на клиента с дължимия професионализъм и добросъвестност.

Задълбочено и детайлно анализирам всеки казус преди да предложа на клиента начин на разрешаването му и поема защитата на правата и интересите му. Юристът не спира да чете и да се учи. Той не може да разчита само на наученото в университета. Затова не спирам да следя и изучавам действащото законодателство и съдебната практика. За повишаване на професионалната си квалификация посещавам различни курсове и семинари, организирани от Адвокатска колегия – Шумен, Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ и Националното бюро за правна помощ.

години съдебен служител

За контакти

За да запазите час или да се свържете с нас, моля използвайте формата за контакти. Благодарим!

* ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

4 + 10 =

Адрес

Уважаеми клиенти, предоставяме професионални правни консултации на място в нашата кантора – всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.

пл. "Освобождение" 12, ет.2
9700 град Шумен
България
Телефон: 0898 580 541
E-mail адрес: petiabpetrova@gmail.com